Barbershop zingen

Zingen met niets meer of minder dan je eigen stem, zonder begeleiding. Muziek maken en voelen. Vierstemmig, met mooie barbershop-akkoorden. Songs die gaan over liefde, vreugde en verdriet in het leven. Soms melancholisch maar meestal heel vrolijk.

The College Barbers uit Apeldoorn zingen onder leiding van dirigent Jurrien Zaagman songs in barbershopstijl. Om een indruk te krijgen vindt je hier een songfragment opgenomen tijdens een optreden. We zijn niet alleen een enthousiast koor, maar ook een ontspannen sociale gemeenschap. Na elke repetitie zijn we nog een half uurtje samen om bij te praten met een drankje, en ook dan wordt vaak nog gezongen. We noemen dat de afterglow.

In mei 2022 hebben we deelgenomen aan het zeer geslaagde Barbershop Ontmoetings Festival, dat dat jaar voor het eerst in de binnenstad van Dordrecht plaatsvond. Heel veel barbershopkoren en -kwartetten zongen daar op allerlei plekken in de binnenstad. Ook dit jaar (2024) hebben we weer met veel plezier aan dat festival deelgenomen.

Gedurende het afgelopen jaar hebben we ook diverse optredens en concerten gegeven.

Meezingen?

Is jouw koor gestopt, en wil je toch muzikaal actief blijven? Of lijkt het je leuk om voor het eerst in koorverband te gaan zingen? Kom vrijblijvend kennismaken en een paar avonden meezingen!

_________________________________________________________________________

The College Barbers bestaan inmiddels 35 jaar! En dat willen we nog steeds laten zien en horen!