Zingen bij The College Barbers

Is jouw koor gestopt, en wil je toch muzikaal actief blijven? Of lijkt het je leuk om voor het eerst in koorverband te gaan zingen? Dan is barbershop zingen wellicht een mooie nieuwe uitdaging! Het koor kan extra leden gebruiken in alle stemgroepen. Kom vrijbijvend kennismaken!

Locatie

We repeteren op woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de akoestisch perfecte zaal van Buurthuis ’t Vogelnest. Het adres is Spreeuwenweg 1a in Apeldoorn. Zonder afspraak kun je daar elke woensdag komen luisteren.

Je kunt bij ons 3 maanden gratis aspirant-lid worden. In die tijd kun je ervaren of het genre je bevalt en of je je thuis voelt in de groep. Aankomende zangers worden warm onthaald. Je krijgt toegang tot het besloten deel van deze website, waarin je alles kunt vinden over het koor, de leden, het repertoire en de kooragenda. Daar verschijnt van tijd tot tijd ook de ‘College News’. Dat is het clubblad, met alle nieuwtjes en wetenswaardigheden. Daarnaast heeft het koor een app-groep waarin actuele zaken kunnen worden doorgegeven.

Afterglow

Een karakteristiek element van de barbershoptraditie dat in ere wordt gehouden is de ‘afterglow’.
Na afloop van elke repetitie – op de woensdagavond – wordt nog zo’n halfuur informeel  doorgebracht met een drankje en een paar songs. Ook na optredens die zich daarvoor lenen gebeurt dat. De leden kennen elkaar daardoor heel goed, en de sfeer is uitgesproken vriendschappelijk.

Oefenprogramma

We maken voor het aanleren van nieuwe songs gebruik van het (gratis) oefenprogrogramma MuseScore. Je kunt het installeren op je computer. Daarin wordt een nummer voorgespeeld. Je ziet een balkje meelopen in de bladmuziek en je hoort naar keuze je eigen partij en/of andere partijen. Het ziet er uit als volgt:

Coaching

Ieder nieuw lid wordt desgewenst gecoacht door een of meer andere leden. Dat kan hem helpen om snel thuis te raken in de muziek en andere koorzaken.

Wil je meer weten, bel of mail Cor van der Zijden, tel 06 364 55 300.